MOTODRIVE TESTDRIVE

Met het grootse en breedste assortiment motorfietsen, vind je bij MotoPort altijd je droommotor. Vrijwel elk merk en type kun je vinden op motoport.nl, zowel nieuw als gebruikt. En met 17 vestigingen in Nederland is MotoPort altijd dichtbij. 

Vrijwel elke nieuwe motor of scooter wordt eerst uitvoerig getest. Alleen zo kun je het juiste advies geven als je een showroom bij MotoPort binnenstapt. Naast het type motor adviseren wij ook graag over een eventuele verzekering of financiering. Voor bijpassende motorkleding, de juiste helm, accessoires en navigatie-apparatuur ben je bij MotoPort ook aan het juiste adres. Alles voor jou en je motor!

 

Joey Louwes
vestiging: MotoPort Leek
Testdrive: APRILIA RS 660

Joey Louwes van MotoPort Leek heeft met veel plezier de Aprilia RS 660 getest voor MotoDrive.

Al op 14-jarige leeftijd is Joey Louwes als motorcoureur begonnen. Afgelopen seizoen eindigde hij als derde in het eindklassement ONK Supercup 600 en nu staat hij aan de start voor zijn elfde seizoen. Je kan wel zeggen dat het leven van Joey grotendeels in het teken van de motorsport en motoren staat. Zo werkt hij nu 5 jaar bij MotoPort Leek en heeft hij afgelopen jaar zijn opleiding als 1e monteur aan het Drenthe College in Assen afgerond.

Bij MotoPort Leek verkopen ze de merken Aprilia, Indian, Kawasaki, Moto-Guzzi, Piaggio, Suzuki en Vespa scooters, dus volop keus! Voor MotoDrive heeft hij nu zijn keuze op de Aprilia RS660 laten vallen. Als hij op zondagmiddag deze prachtige motor ziet staan, kan hij de drang niet onderdrukken om een rondje Noord-Nederland te gaan rijden en deze motor te testen voor MotoDrive!

Waarom deze motor?

Vanaf het moment dat deze Aprilia de showroom is binnegereden heeft deze motor al mijn interesse. En aan mij de eer om deze motor te mogen testen. De RS660 heeft een sportieve zithouding, maar ook flink wat vermogen. De rijeigenschappen zijn subliem en het geluid van de Supersport 2 cilinder is gewoon geweldig. En verder zijn natuurlijk de looks van deze motor oogstrelend.

Vertel eens wat meer over de rijeigenschappen van deze Aprilia RS 660

De RS 660 tilt het concept van sportiviteit voor mij naar een nieuw niveau, met de nadruk op een uitstekende vermogen-gewichtsverhouding die echt indruk maakt, maar die ook gemakkelijk te hanteren is, waardoor deze motor voor iedereen toegankelijk is. Stilistisch gezien een unieke motorfiets, met behoud van de Aprilia-waarden m.b.t. de state-of-the-art technologie en stijl die je zelfs terugziet in zijn kleuren.

Wat zijn je ervaringen met deze motor?

De RS 660 blaast met veel plezier het rijden op een sportmotor nieuw leven in. Deze motor biedt een nieuw concept in sportiviteit, terwijl het een uitstekende allround motorfiets is - of het nu voor woon-werkverkeer is of voor de meest extreme ritten – je kan altijd hetzelfde gevoel van opwinding verwachten.

De RS 660 biedt voor het eerst in zijn klasse, de opgedane race ervaring ‘back tot he street’. Voor mij de perfecte formule voor maximaal plezier, met een laag leeggewicht van 183 kilo, en voorzien van een pakket APRC elektronische rijhulpmiddelen dat eerder bij de duurdere motoren thuishoort.

Wat is het onderscheid van deze motor ten opzichte van andere sportmotoren?

Deze Aprilia RS 660 onderscheidt zich duidelijk op het gebied van stijl. Het design is innovatief, geraffineerd en echt sportief. Om een gevoel van ruimte en comfort te bieden aan zowel rijder als passagier, terwijl tegelijkertijd zowel de lichtheid als de slankheid van deze motorfiets wordt versterkt. Het zadel heeft een zeer comfortabele bekleding en loopt taps toe aan de zijkanten om het rusten van je voeten op de grond te vergemakkelijken, wat manoeuvres vanuit een stilstaande positie mogelijk maakt.

Voor mij is dit een topmotor en voor iedereen aan te raden.

Wil je ook eens een testrit maken op deze Aprilia RS660.
Neem dan contact op met MotoPort Leek

Tim van der Steen
vestiging: MotoPort Echt
Testdrive: SUZUKI GSX S 750A

Tim van der Steen van MotoPort Echt test voor MotoDrive de Suzuki GSX-S750A. Vertel iets over hoe het motorrijden is begonnen?

Ik ben op 16-jarige leeftijd begonnen met het motorrijden op een crossmotor en heb daarna op mijn 18e het motorrijbewijs gehaald. Motoren zijn mijn lust en mijn leven en sinds 2018 ben ik dan ook werkzaam bij MotoPort Echt. Ik gebruik de motor het meest voor plezierritjes. Met mooi weer rij ik vaak naar het buitenland of in de zomeravonden het heuvelland in. Verder ben ik een echte bochtenliefhebber en dan is de Suzuki GSX-S750 een geweldige motor om mee te rijden.

Waarom deze motor?

Zijn stoere agressieve streetfighter-design daagde mij uit om hem te testen. Zoals ik al aangaf, ben ik een echte bochtenliefhebber en moet deze motor een bochtenmonster zijn op de weg. En waar kun je in Nederland dit nu beter testen als in Zuid-Limburg waar ik woon. Wat me verder nog heel erg aanspreekt is dat het een 750cc is. Dat is namelijk een ideaal vermogen voor het betere bochtenwerk.

Vertel eens meer over de rij eigenschappen?

Het eerste wat opvalt is de zeer comfortabele zithouding en het fijne zachte zadel. Het wegrijden gaat supermakkelijk door de Low RPM Assist. Je hoeft de koppeling maar los te laten komen en de motor doet de rest. Door de korte wielbasis en scherpe stuurgeometrie is de Suzuki bizar scherp in de bochten waardoor je deze met gemak van links naar recht ‘gooit’. Doordat het zo soepel gaat is GSX-S570A ook heel precies te rijden. De sterke viercilinder geeft een vermogen af van 114 PK met een koppel van 114 Nm. Ook is de motor voorzien van tractiecontrole en ABS om het zo veilig mogelijk te maken.

Wat zijn je ervaringen met de wegligging?

De banden die er standaard onder zitten zijn de Bridgestone Hypersport S21. Op deze banden presteert de motor enorm goed. Het is tijdens de test niet overal echt droog geweest maar ook op wat natter wegdek gaven deze banden mij een veilig en vertrouwd gevoel.

Waar is deze motor het meest voor geschikt?

Of je nu van sportief rijden houdt of van wat rustiger rijden. Deze motor is voor beide zeer geschikt. Door de comfortabele zithouding kun je er prima een hele dag op rijden, zonder dat je ergens last van hebt. Bovendien heb je door het zachte zadel aan het eind van de dag geen pijn aan je kont.

Voor welke type motorrijder is deze motor het meest geschikt?

De Suzuki GSX-S750A is voor iemand die kleine ritjes maakt of voor de motorrijder die het liefst de hele dag op pad gaat met de motor. Verder is hij ook zeer goed gebruiken voor woon-werkverkeer. Het model is ook in een 35KW versie verkrijgbaar voor als je over een A2 rijbewijs mocht beschikken. Naderhand kun je de motor weer op vol vermogen aanpassen

Wil je ook eens een testrit maken op deze Suzuki GSX S 750A.
Neem dan contact op met Tim van der Steen van MotoPort Echt.