MotoDrive testdrive

BMW S 1000 XR

Hans Verwei van MotoPort Den Bosch testte voor MotoDrive de BMW S 1000 XR Hans rijdt al vanaf zijn 18e jaar motor en is in 2003 door zijn liefde voor motoren begonnen als ondernemer bij MotoPort Den Bosch. Hij rijdt voor woon-werkverkeer circa 140 kilometer op de motor per dag. Een ideale situatie om zo diverse demomotors uit te proberen en alles over elk merk en type motor te weten te komen. Bij MotoPort Den Bosch verkopen ze de merken BMW, Honda, Indian, Kawasaki, Suzuki en Peugeot scooters, dus volop keus! Voor MotoDrive testte hij de BMW S 1000 XR. Bij deze prachtige motor kon hij de drang namelijk niet onderdrukken om er een rondje mee door de polder te gaan rijden!

 

Waarom deze BMW S 1000 XR? 

Wij zijn al heel lang BMW Motorrad dealer en dit type heeft mijn interesse al vanaf dag één. De S1000 XR heeft een ontspannen zithouding, maar ook lekker veel vermogen. De rijeigenschappen zijn subliem en het geluid van de supersport 4 cilinder in lijn motor spreekt mij enorm aan. Het is ook onze demonstratie motor en ik mag nu de eerste kilometers op de teller gaan zetten. Ik ben dus zeer blij dat ik ben uitverkoren om de S 1000 XR in te rijden en te mogen testen. 

 

Vertel eens meer over de rij eigenschappen van deze BMW S 1000 XR?

Wat opvalt is het zitcomfort. Door de ontspannen houding kun je makkelijk vooruitkijken en daarmee goed anticiperen op het overige verkeer. Met het brede stuur heb je veel controle over de motor en daardoor laat de BMW zich kinderlijk eenvoudig sturen. De motor is uitgerust met een vernieuwd 4 cilinder motorblok en geeft een vermogen af van 165 PK met een koppel van 114 Nm, dus daar kom je niet gauw tekort aan. Het multifunctionele en goed overzichtelijke TFT scherm voorziet je continu van de meest essentiële informatie. Bovendien is het dashboard te koppelen met een intercom en telefoon waardoor je gebruik kunt maken van diverse navigatie opties.

Wat zijn je ervaringen over de wegligging?

Door de electronisch gestuurde vering DDC, die gekoppeld is aan de aanpasbare rijmodi is een extreem goede wegligging gewaarborgd. De riijder kan daarbij zelf kiezen voor een comfortabele of sportievere demping.

 

Waar is deze motor het meest voor geschikt?

Deze motor combineert sportiviteit en goede prestaties op lange ritten op de best mogelijke manier. Het motorvermogen boezemt veel ontzag in en de motor laat zich eenvoudig handelen.
Je kunt lange tochten met deze machine maken maar ook terecht op het circuit.

 

Voor welke type motorrijder is deze motor het meest geschikt?

De BMW S 1000 XR is door de zitpositie en de windbescherming uitermate geschikt voor de rijder (en duopassagier) die zijn hand niet omdraait voor een weekendje Eifel of Zwarte Woud. Maar ook uitermate geschikt voor woon-werkverkeer. Nieuwsgierig naar deze nieuwe BMW? Kom snel bij MotoPort Den Bosch jouw testrit maken!