BESTSELLER IN NIEUWE KLEUREN

Kawasaki Z900

De Kawasaki Z900 is de bestverkochte naked bike ter wereld. Ook in Nederlandis deze Sugomi-naked ongekend populair dankzij de toonaangevende prestaties, het hoge uitrustingsniveau, de scherpe prijs en het prachtige Sugomi-design, dat in 2021 profiteert van nieuwe kleurstellingen. Het was dus geen verrassing dat de Z900 dit jaar al voor het eind van het seizoen was uitverkocht!

 

De prijs van een zeshonderd met de power en prestaties van een duizend. Zo zou je de Z900 kunnen typeren.

Want dat de Z900 power in huis heeft, merk je direct zodra je de ‘dual-throttle-valve’-gaskleppen van de 948cc viercilindermotor opentrekt. Al bij lage toeren is er genoeg koppel om strepen op het asfalt te trekken, terwijl het maximum vermogen van 125 pk in ‘full power’-modus voor een indrukwekkende acceleratie zorgt. Het sterke punt van deze vierpitter is bovendien, dat je te allen tijde optimale controle over dit vermogen hebt, mede dankzij een praktische assist&slipper-koppeling en diverse rijmodi. De Z900 heeft vier power-modi (inclusief RIDER-modus) en biedt daarmee de optimale combinaties tussen Full en Low power en de vier standen van de KTRC-tractiecontrole. Voor A2-rijders is er overigens ook een 70 kW-versie, die tot 35 kW kan worden teruggetuned.

 

In balans

Uiteraard zijn de capaciteiten van het rijwielgedeelte perfect berekend op de prestaties van de viercilinder krachtbron. De karakteristiek van de voor- en achtervering is nauwkeurig afgestemd op de stijfheidsbalans van het hoogwaardige trellis-frame. Het draagt daarmee bij aan de stabiele en superscherpe stuureigenschappen waar de Kawasaki Z900 om bekend staat, zonder concessies te doen aan het uitstekende comfort. De Z900 is daarmee prima geschikt voor langere afstanden, terwijl deze naked op bochtige trajecten niet te kloppen is. De uitstekend te doseren remkracht van de dubbele 300 mm schijfremmen draagt daar in hoge mate aan bij.

Rideology

Zoals alle naked ‘Z’-modellen is ook de Z900 te herkennen aan het scherpe, zeer opvallende Sugomi-design. Centraal in dat design zijn de agressief ogende koplamp en de zijpanelen, die de robuuste uitstraling nog verder versterken. De verlichting maakt rondom gebruik van LED-techniek, waarbij de LED’s in het achterlicht in een karakteristieke ‘Z’-vorm zijn gerangschikt. De vormgeving wordt vervolmaakt door het nieuwe en zeer overzichtelijke 10,9 cm TFT-kleurendisplay met smartphone-connectiviteit. Via ‘RIDEOLOGY THE APP’ iPhone-app kun je eenvoudig met de Z900 communiceren en kun je naast voertuiginfo een gelogde route bekijken. Zo kun je gerust stellen dat de Z900 de meest complete en scherpst geprijsde naked in zijn klasse is!