ALLROUNDER MET PIT

Kawasaki Z650

Zijn aansprekende vermogen, de ongeëvenaarde wendbaarheid en zijn meer dan complete uitrusting hebben ervoor gezorgd dat de Z650 een wereldwijd succesnummer is geworden. Met fraaie, nieuwe kleurstellingen zal deze pittige allrounder ook in 2021 weer hoge ogen gooien.

 

Kawasaki’s Z650 is de onbetwiste nummer 1 in de zeer competitieve middenklasse. Dat heeft alles te maken met de brede inzetmogelijkheden en het ongekende rijgemak van deze fraaie naked bike.

De lage zit en de slanke bouw zorgen voor optimale controle wanneer je gebruik maakt van het messcherpe stuurgedrag. Dat sportieve gevoel wordt ondersteund door de stabiele vering, die de perfecte combinatie van wegligging en comfort biedt. Voeg dat bij de felle, maar goed te doseren 300mm wave-remmen en je hebt een motorfiets waarmee je alle situaties aankunt.

 

Smeuïg koppel

Een sterk punt van de Z650 is de prachtig klinkende 180° twin. Deze tweecilinder lijnmotor produceert niet alleen een prachtige, rauwe ronk, maar biedt met 68 pk bij 8.000 toeren ook meer dan genoeg power voor een opwindende acceleratie en een topsnelheid, waarmee je zelfs op de Duitse snelweg behoorlijk kunt “laagvliegen”. Nog belangrijker is, dat het smeuïge koppel van 64 Nm al bij 6.700 beschikbaar is en dat het middengebied – daar waar je grotendeels rijdt – lekker sterk is. Daardoor laveer je moeiteloos door het verkeer, geholpen door een soepel schakelende zesversnellingsbak en een perfect te doseren “assist&slipper”-koppeling. Dat maakt hem - in de eveneens leverbare 35 kW-versie - ook zeer geschikt voor motorliefhebbers met het A2-rijbewijs.

 

TFT-Scherm

Het unieke Sugomi-design van de Kawasaki Z650 kenmerkt zich door een lekker agressieve attitude, met een laaggeplaatste koplamppartij en een klein, maar zeer effectief fly-screen, dat de rijwind beperkt zonder de rijsensatie aan te tasten. Achter het fly-screen vind je een bijzonder fraai 10,9 inch kleuren TFT-scherm, waarbij je zelf tussen een witte en een zwarte achtergrond kunt kiezen. Dit scherm is zelfs voorzien van bluetooth connectiviteit. Via de Kawasaki Rideology App kun je daarmee voertuigdata uitlezen op je smartphone. De app zorgt er ook voor dat je tijdens het rijden een bericht in het dashboard krijgt wanneer je wordt gebeld of een e-mail hebt ontvangen en biedt de mogelijkheid om GPS-routeinformatie te loggen. Je kunt dus gerust stellen dat deze Kawasaki Z650, die in 2021 met nieuwe kleuren in de showroom staat, de meest complete motor in zijn klasse is!