MotoDrive Testdrive

YAMAHA XSR 900

Bij MotoPort vind je de grootste keuze aan motorfietsen en scooters van elk merk en type. In elke showroom van MotoPort krijg je bovendien deskundig advies over welke type motor of scooter het beste bij je past, mocht je niet direct zelf al een keuze hebben gemaakt! Vrijwel elke nieuwe motor of scooter wordt eerst uitvoerig getest. Alleen zo kun je het juiste advies geven als je een showroom bij MotoPort binnenstapt. Naast het type motor adviseren zij ook graag over een eventuele verzekering of financiering. Voor bijpassende motorkleding, de juiste helm, accessoires en navigatie-apparatuur ben je bij MotoPort ook aan het juiste adres.

 

Jaivy Eikelenboom testte de Yamaha XSR 900 voor MotoDrive.

Een high performance machine voor de liefhebbers. Ik ben tussen de motoren opgegroeid en vanaf mijn 14e al parttime werkzaam. Vanaf mijn 18e jaar rij ik op de motor rond en heb als eerste mijn motorrijbewijs gehaald en veel later het autorijbewijs. Ik gebruik zelf voornamelijk de motor om in lange en mooie zomeravonden langs de kust te rijden. Een bakkie koffie doen in Noordwijk of Zandvoort behoort tot mijn favoriete bezigheden. Mijn meeste motor kilometers breng ik door op het circuit waar wij met ons eigen raceteam aanwezig zijn en deelnemen aan wedstrijden door heel Europa.

De Yamaha XSR900 is een geweldige motorfiets

Een leuk karakter en strakke stuureigenschappen. De XSR is een mooie retro versie van de MT-09 met dezelfde onderzijde: blok, frame en wielen. Boven wordt het anders, met de nieuwe tank, subframe, zadel, instrumenten en het uiterlijk wat ‘m onderscheidt. Standaard is de XSR 900 voorzien van ABS en tractie-control en dit geeft de motor ook een zeker gevoel van veiligheid en control.

Wat zijn je ervaringen met deze Yamaha XSR 900?

Wat gelijk opvalt is de perfecte zithouding die ook zeer comfortabel is. De motor stuurt onwijs licht, en de wegligging is perfect qua gripniveau. De XSR voelt prettig aan met een klein retrorandje, precies wat je zou verwachten bij zo’n machine. De bediening is gelijk aan die van de MT- 09, en je kunt kiezen uit drie mappings, waarbij de middelste de standaard is. Naar wens kun je dan kiezen voor een iets scherpere reactie of een iets softere, waarbij de verschillende mappings voor de XSR net iets fijner gefinetuned zijn. Zelf heb ik met de mapping A gereden en de tractie-control in stand 1 waarbij alles mag en kan.

Acceleratie Yamaha XSR 900

Onder dit mooie retrodesign verwacht je een rustig karakter, maar schijn bedriegt. Wanneer je bij het op groen springende stoplicht het gas opentrekt om er met een stadssprintje uit te gooien word je getrakteerd op een accelaratie waar je even van bij moet komen. Dit lijkt meer op een supersport-caféracer! De XSR is met zijn snelle gasresponse, flitsend stuur- en remgedrag een heerlijke machine om mee te rijden.

Welk type motorrijder zie je op deze Yamaha XSR 900 rijden?

Iemand die van karaktervolle en retro motor houdt. Eigenlijk is het een iconische motorfiets uit het verleden met de allernieuwste technologieën. Een motor voor vrijetijd, woon-werkverkeer, eigenlijk gewoon een allround motor. De prijs van deze motor bedraagt € 11.599,-.

Welke kleding past het beste bij deze motor?

Het mooist is casual kleding met een retro look en als helm ben ik zelf erg weg van de Shoei NXR serie. Op de foto draag ik de Shoei NXR Recounter (€ 529,-), de Difi Detroit jas (€ 359,-), de Difi Jim broek (€ 189,-) en de Difi Quest schoenen van € 119,-.
Nieuwsgierig naar deze nieuwe Yamaha XSR 900. Kom snel bij MotoPort Uithoorn jouw testrit maken!