MOTODRIVE TESTDRIVE

Bij MotoPort zit motorrijden in het DNA van alle onder-nemers en verkopers van motorfietsen. Naast de diverse fabrieksuitnodigingen om op nieuwe modellen te komen rijden, testen zij zelf elke motorfiets die wordt verkocht. Alleen zo kun je het juiste advies geven aan elk type motorrijder die een showroom bij MotoPort binnenstapt. Naast het type motor adviseren zij ook graag over de bijpassende motorkleding, de juiste helm, accessoires en navigatie-apparatuur. De monteurs van MotoPort worden hierbij ook regelmatig getraind om zich alle nieuwe technieken eigen te maken en weten alles over de ‘ins and outs’ van alle merken en typen motorfietsen. Kortom voor een goed advies ga je naar MotoPort! VOOR HET JUISTE ADVIES GA JE NAAR MOTOPORT!

 

Peter Wilmink
vestiging: MotoPort almere
Testdrive: BMW F 900 XR

 

Peter Wilmink van MotoPort Almere heeft de nieuwe BMW F 900 XR voor MotoDrive getest. Een echte kanshebber om z`n favoriet voor dit seizoen te worden!

Al een kleine 19 jaar zijn Peter en partner Ina ten Have eigenaar van MotoPort in de snelst groeiende stad van Europa, Almere. Peter gebruikt de motor voornamelijk voor de fun, maar ook om overdag naar vergaderingen of bijeenkomsten te gaan. “In de file staan als het niet hoeft, daar heb ik een hekel aan! Ik rij graag een weekendje naar Duitsland of in Italië, maar ook een circuitdagje hoort er elk jaar weer bij!”

Al onze ‘Testbikes’ worden altijd door ons zelf ingereden, voordat ze worden ingezet. Ik kon dan ook niet wachten om de nieuwe XR aan de tand te voelen.

Nou... wat zijn de eerste ervaringen met de nieuwe BMW?


Wat gelijk opvalt is de perfecte zitpositie, de motor voelt kort en licht aan en met het brede stuur heb je een perfecte controle. De staande twin kennen we uit de F GS serie en levert nu een mooi vermogen van 77 kW (105 pk).

Standaard is de XR al rijkelijk voorzien van een mooi helder TFT kleurendisplay, ‘rain en road’ rijmodi, LED verlichting en een handig verstelbaar windscherm, maar zoals het bij een echte Testbike hoort is deze witte XR voorzien van alle optie’s en pakketten. Zo kunnen we ook alles laten zien en kan de klant het zelf ervaren.

Als extra optie kan je je telefoon en bluetooth headset met de motor verbinden en kan je daardoor met de multi-controller op het stuur makkelijk mooie routes zoeken en plannen. Simpel, snel en veilig!

Welk type motorrijder zie je op deze BMW F 900 XR rijden?

Iemand die van karaktervolle en uitdagende motoren houdt. Maar ook iemand die gezien wil worden. Z’n scherpe sportieve looks met de gave koplampen stralen iets ondeugends uit. Zo van, ik kan meer dan jij denkt!

En welke motorkleding past het meest bij de motor?

Eigenlijk alle kleding wel. Een leren combi, bijvoorbeeld de Difi Silverstone Pro past er perfect bij en wil je niet verrast worden door een regenbui kies dan voor een waterdichte en ademende Gore-Tex jas van ons topmerk Dane, zoals bijvoorbeeld de Nimbus. Dat is een supercomfortabele en veilige jas.

Waar ikzelf het liefst in rij is casual maar wel goed beschermd. Dit gave Difi Springsteen leren jack zit en staat perfect en deze Dane Halvar jeans zit comfortabel en is dankzij alle bescherming super veilig. M’n helm is de HJC R-PHA-70 in een stoere zwart/witte matte finish en de bijpassende sneakers zijn van Difi, de Quest.

Nieuwsgierig naar deze nieuwe BMW?
Kom snel bij MotoPort Almere jouw testrit maken!