MOTODRIVE TESTDRIVE

Bij MotoPort zit motorrijden in het DNA van alle onder-nemers en verkopers van motorfietsen. Naast de diverse fabrieksuitnodigingen om op nieuwe modellen te komen rijden, testen zij zelf elke motorfiets die wordt verkocht. Alleen zo kun je het juiste advies geven aan elk type motorrijder die een showroom bij MotoPort binnenstapt. Naast het type motor adviseren zij ook graag over de bijpassende motorkleding, de juiste helm, accessoires en navigatie-apparatuur. De monteurs van MotoPort worden hierbij ook regelmatig getraind om zich alle nieuwe technieken eigen te maken en weten alles over de ‘ins and outs’ van alle merken en typen motorfietsen. Kortom voor een goed advies ga je naar MotoPort! VOOR HET JUISTE ADVIES GA JE NAAR MOTOPORT

 

Dick Walvoort
vestiging: MotoPort Breda
Testdrive: Honda CB650R

Dick Walvoort van MotoPort Breda test voor MotoDrive de Honda CB650R.  

Dick is als het ware tussen de motoren geboren en heeft alles met de paplepel ingegoten gekregen. Op zijn 5e verjaardag kreeg hij zijn eerste ‘zelfbouw’ mini-motor. Vanaf dat moment is het ‘motorbloed’ door zijn aderen beginnen te stromen. Vervolgens heeft hij tot zijn 24e jaar aan motorcrosswedstrijden meegedaan en heeft nog een jaar aan de Supersport 600 wegrace klasse deelgenomen.

De test met deze Honda speelt zich af in het mooie Brabantse land, waar je fraaie binnenwegen met veel bochten tegenkomt, maar ook op de snelwegen om het vermogen goed te kunnen testen.

Waarom deze motor?

Wij zijn al heel lang Honda dealer en dit type is erg populair. Ik wilde zelf het speelse karakter van deze naked-bike ondervinden door middel van een uitvoerige test. Ik verwacht van deze test drive een fijn, licht sturende, sportieve ‘fun bike’.

Vertel eens meer over de rij eigenschappen?

Door de innovatieve technieken op zowel motorisch- als veringgebied, kan je er zowel zeer sportief als relaxed mee rijden. Daarnaast is deze motor zeer hij gebruiksvriendelijk. De stabiliteit van deze Honda CB650R is, zowel op het rechte stuk als met het bochtenwerk perfect in orde. Verder heeft hij meer dan voldoende vermogen, zowel bij lage als bij hoge toeren. De zithouding is met mijn 1.80 meter zeer comfortabel te noemen. Zowel de afstand
tussen buddy en stuur als ook de afstand tussen buddy en de pedalen is prima.

Waar is deze motor het meest voor geschikt?

Deze motor is uitstekend geschikt voor het betere stuurwerk, lekker door de bochten knallen en middellange afstanden overbruggen en vooral om echt te genieten van het motorrijden. Het beste aan deze motor vind ik toch wel de actieve rijstijl, het vermogen en het comfort dat deze motor biedt.

De ‘fun factor’ van het motorrijden met het sportieve sturen in combinatie met een recht-op positie heb ik als zéér positief ervaren. Als je je rechterhand laat spreken heb je zeker een goed en vloeiend vermogen tot je beschikking.

Voor welk type motorrijder is deze motor ideaal?

Vooral voor een echte motorliefhebber, vanwege zijn gebruiksvriendelijke karakter, maar ook  vanwege zijn brede inzetbaarheid. Zowel sportief als relaxed rijden gaat prima op deze motor Ook forenzen zullen zich op deze motorfiets prima thuis voelen.

Deze Honda biedt zeker waar voor zijn geld. Als je kijkt naar het afwerkingsniveau, de complete uitvoering dan heb je voor € 9.658,- rijklaar een prima motor ter beschikking.

Welke motorkleding en helm past het best bij deze motor?

Zelf rijd ik het liefst met de Difi Livorno motorjas, gecombineerd met een San Antonio Jeans broek Deze set onderstreept het urban/stoere karakter van de motor. De motorjas is daarbij waterdicht en ademend door het  Aerotex membraam en kan dus lang doorgedragen worden met de uitneembare thermovoering.

 

Wil je ook eens een testrit maken op deze Honda CB650R? Neem dan contact op met Dick Walvoort van MotoPort Breda!