MotoDrive TestDrive

Wormerveer

Bij MotoPort zit motorrijden in het DNA van alle onder-nemers en verkopers van motorfietsen. Naast de diverse fabrieksuitnodigingen om op nieuwe modellen te komen rijden, testen zij zelf elke motorfiets die wordt verkocht. Alleen zo kun je het juiste advies geven aan elk type motorrijder die een showroom bij MotoPort binnenstapt. Naast het type motor adviseren zij ook graag over de bijpassende motorkleding, de juiste helm, accessoires en navigatie-apparatuur. De monteurs van MotoPort worden hierbij ook regelmatig getraind om zich alle nieuwe technieken eigen te maken en weten alles over de ‘ins and outs’ van alle merken en typen motorfietsen. Kortom voor een goed advies ga je naar MotoPort!

Simon de Vries
vestiging: MotoPort Wormerveer
Testdrive: KTM 1290 Super Adventure S

Simon de Vries van MotoPort Wormerveer testte voor MotoDrive de KTM 1290 Super Adventure S.

Als zoon en oprichter van Minus de Vries motoren is het motorvirus al in een vroeg stadium ‘overgewaaid’! Op 7 jarige leeftijd was zijn eerste aanwinst een mini crosser. In 2001 is hij uiteindelijk eigenaar geworden van MotoPort Wormerveer, waar hij alom bekend staat om zijn persoonlijke benadering en uitstekende service.

Simon is iemand die met mooi weer gewoon lekker even een paar uurtjes gaat doorwaaien en genieten van het motorrijden op bochtige wegen. Tijdens één van die ritjes test hij de KTM 1290 Super Adventure S voor MotoDrive. KTM is de laatste jaren sterk aan het groeien en dit model is een ware GS killer

Wat zijn je bevindingen over deze KTM?

Deze motor is één van de sterkste in zijn klasse met 160 pk’s en een drooggewicht van 215 kg. De wegligging is zeer goed voor elkaar door de WP-veerelementen in combinatie met elektronisch instelbare vering.

Ook bij lage toeren trekt de motor geweldig op al gaat dit wel gepaard met een typische V-twin ‘trilling’, maar dat heeft ook zijn charmes. De ergonomie is goed voor elkaar. Qua zitpositie past hij perfect bij mijn postuur.

Er zijn verschillende zadelhoogtes in te stellen en het aanbod van accessoires (KTM Powerparts) is zeer breed. Denk aan handvatverwarming, een verwarmd zadel, kofferset,
quickshifter, etc.

Waar is deze motor het meest voor geschikt?

Deze motor is zeer breed inzetbaar. Van woon-werk verkeer tot een vakantietrip naar de Dolomieten. Ook voor een circuitdag haalt hij zijn neus niet op. Het beste aan deze motor is het extreme vermogen wat je vrij kunt laten komen wanneer je je rechterhand de vrije loop laat, maar bij lage toeren is hij ook heel goed te doseren. Eén groot feest dus!

Voor welke type motorrijder is deze KTM het meest geschikt?

Eigenlijk kan iedereen die enigszins motorervaring heeft goed met deze motor uit de voeten. De zithoogte is 860 – 875 mm dus enige lengte van de berijder is wel nodig. De Super Adventure is nieuw te koop vanaf € 20.399,-

Welke motorkleding en helm past het best bij deze motor?

De motorkleding die ik heb gebruikt is de Difi Titan broek en de bijbehorende jas Durban. Deze set is het hele jaar te gebruiken. De jas is in meerdere kleuren leverbaar en voorzien van een waterdicht aerotex membraan.  Op mijn hoofd pas het best een Shoei, in dit geval de Neotec, welke ook in diverse kleuren leverbaar is. Daarnaast is deze helm ook voorbereid om een communicatiesysteem in te bouwen. (SRL-1).

 

Wil je ook eens een testrit maken op deze KTM neem dan contact op met Simon de Vries van MotoPort Wormerveer!