Ducati Multistrada

1260 S Touring

Bij MotoPort zit motorrijden in het DNA van alle onder-nemers en verkopers van motorfietsen. Naast de diverse fabrieksuitnodigingen om op nieuwe modellen te komen rijden, testen zij zelf elke motorfiets die wordt verkocht. Alleen zo kun je het juiste advies geven aan elk type motorrijder die een showroom bij MotoPort binnenstapt. Naast het type motor adviseren zij ook graag over de bijpassende motorkleding, de juiste helm, accessoires en navigatie-apparatuur. De monteurs van MotoPort worden hierbij ook regelmatig getraind om zich alle nieuwe technieken eigen te maken en weten alles over de ‘ins and outs’ van alle merken en typen motorfietsen. Kortom voor een goed advies ga je naar MotoPort!

 

Testdrive: Ducati Multistrada 1260 S Touring

Eelco Metselaar van MotoPort Hippolytushoef testte voor MotoDrive de Ducati Multistrada 1260 S Touring. Eelco is inmiddels 17 jaar met zijn compagnon Dirk Vink mede-eigenaar van MotoPort Hippolytushoef en is zelf al 26 jaar fervent motorrijder. Hij gebruikt de motor voornamelijk voor plezierritten en 1 keer per jaar voor een lang weekend naar het buitenland.

De test met deze Ducati speelt zich af in het fraaie Noord-Holland. De Ducati Multistrada heeft een prachtig lijnenspel van een Italiaanse volbloed en heeft bijzonder goede rijeigenschappen. Tel daarbij op het hoge vermogen wat erin zit en je hebt gewoon een heerlijke bullige motor met het comfort van een toermachine.

 

Rij eigenschappen Ducati Multistrada 1260 S Touring


Deze 1260 CC metende twin met standaard 160 PK komt lekker van zijn plek. De 4 rij-modi gebruik ik ook regelmatig. Op slecht wegdek en in de dorpen is de touringmodus heel fijn, niet te direct op het gas en toch voldoende power om door te rijden. Op de mooie buitenwegen met goed asfalt gaat de modus op de sport stand. De actieve vering zorgt ervoor dat het type rijder gelezen wordt en de vering aanpast wordt op het wegdek, de gasrepons, hoe fel je remt en ga zo maar door. Hij stemt dus alles af op de wensen van de rijder tijdens het rijden, echt uniek.

Omdat je een rechtop zitpositie hebt en er een fraaie, gestroomlijnde topkuip op zit is het comfort uitstekend voor elkaar. Met mijn 1.88 lengte is het prima vol te houden tot cruise snelheden van 160 km/u.

Waar is deze motor het meest voor geschikt?

Deze motor is uitstekend geschikt voor het betere stuurwerk, lekker door de bergen knallen en lange afstanden overbruggen, maar ook voor een rustige tourrit is de motor prima geschikt. Het beste aan deze motor vind ik toch wel de actieve rijstijl, het vermogen en het comfort wat deze motor biedt.

Voor welk type motorrijder is deze motor ideaal?

Ik denk dat de Ducati Multistrada 1260 het beste past bij de sportieve motorrijder die er graag weekenden op uit trekt en veel kilometers op een dag maakt.

De motor is stevig geprijsd, maar biedt zeker waar voor zijn geld. Als je goed kijkt naar het hoge afwerkingsniveau, de gebruikte materialen en ook de vele elektronica die op deze motor zit is het de investering dubbel en dwars waard. Daarbij is de motor aardig waardevast vanwege de grote populariteit van het model.

Welke motorkleding en helm past het best bij deze motor?


Zelf rij ik het liefste in mijn leren combi wat prima past op zo’n sportieve motor, echter in het voor- en najaar rij ik lekker met mijn textiele Difi pak. Uiteraard ook met sportieve looks. Een helm is zo persoonlijk, vooral wegens de pasvorm. Ik heb echt een Shoei hoofd en door de personal fitting past er bij mij niets beters.

Wil je ook eens een testrit maken op deze Ducati neem dan contact op met Eelco Metselaar van MotoPort Hippolytushoef!