DE HARZ

MotoPort lezersreis

LEKKER STUREN DOOR HET HOOGSTE MIDDELGEBERGTE VAN NOORD-DUITSLAND Speciaal voor de lezers van MotoPort heeft Horizon Motor Reizen een tweetal mooie weekenden gereserveerd in de Harz. Voor deze lezersreis is er een uitstekend hotel geselecteerd en zijn er een paar schitterende routes uitgezet in dit mooie gebied, uiteraard verkrijgbaar op GPS.

 

De eerste dag

Bij de toeristische aanrijroute, heb je de keuze om de snelle route te kiezen, welke start met 200 km snelweg om daarna heerlijk binnendoor te gaan of voor de route die volledig binnendoor gaat. Dan begint na een aantal kilometers snelweg het motorplezier op de mooie binnenwegen voor een weekend heerlijk sturen in de Harz. Na ruim 400 km te hebben gestuurd brengt deze route je tot voor je hotel alwaar je je motor kunt parkeren op de parkeerplaats. Na je te hebben opgefrist geniet je van een uitgebreid diner waarbij je nog heerlijk kunt nagenieten van de mooie route. 


De Brocken en Torfhaus

Zaterdags word je voor een mooie rondrit door de Harz uitgenodigd. In de Harz ligt het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland en de hoogste berg, de Brocken die zo'n 1142 meter telt en centraal gelegen is in het prachtige nationale park. Hier is het fantastisch sturen over wegen die goed tot zeer goed te berijden zijn en voorzien zijn van duizenden bochten. De kans dat je vierkante banden krijgt is dus uitgesloten. We mijden zoveel mogelijk de grotere plaatsen en rijden over wegen waarvan je de indruk krijgt dat deze speciaal voor jou zijn aangelegd. Hier vind je ook het motorrijders trefpunt Torfhaus, waar je op mooie dagen veel collega motorrijders kunt ontmoeten. Na een dag heerlijk sturen wordt deze afgesloten met een uitstekend diner.

 

Stolberg en stoomtreinen

Op zondag rij je via het Nationalpark Hochharz naar het voormalig Oost-Duitsland en het zal je opvallen dat de tijd hier stil heeft gestaan. Je rijdt in de richting van Stolberg, een klein stadje waar kleine Middeleeuwse vakwerkhuizen in vier smalle valleien genesteld staan. Maar vooral de weg hiernaar toe is fantastisch om te rijden: bochtig en bergachtig zijn de sleutelwoorden voor deze route, mooie heerlijk vloeiende bochten die uitnodigen tot een snelheid, die niet altijd wettelijk wordt gewaardeerd… Ook zul je een aantal keren de smalspoorstoomtreinen tegenkomen die met oude locomotieven een verbinding onderhouden tussen Quedlinburg, Wernigrode en Nordhausen. 


Terugweg naar babberich

Maandag is het tijd om na een stevig en uitgebreid ontbijt via een prachtige toeristische route weer terug richting Nederland (of België) te rijden. Opnieuw heb je de keuze om de eerste 200 km binnendoor te rijden via afwisselende wegen en door mooie landschappen, uiteraard anders dan de route op de heenweg en daarna de snelweg op te gaan of je kiest om volledig binnendoor terug te rijden naar Babberich waar je ook gestart bent. Aan jou de keuze.

Geef je nu op voor de lezers-reis naar de Harz !

Je kunt je nu opgeven voor deze MotoDrive lezersreis, maar wees snel want het aantal plaatsen is beperkt.

Data:

  • Weekend 1  vrijdag 9 - maandag 12 april 2021
  • Weekend 2  vrijdag 7 mei - maandag 10 mei 2021

Inclusief:
4 dagen stuurplezier zoals beschreven, toeristische aanrijroute (vanuit Babberich (421 km -met 200 km snelweg- / 443 km)

  • Dagroute 1 (254 km (korte route) / 329 km (lange route)
  • Dagroute 2 (266 km (korte route) / 358 km (lange route)
  • 3 hotelovernachtingen incl. 3 x uitgebreid ontbijt
  • 3 x een uitstekend diner
  • reisbegeleiding en pechservice aanwezigheid
  • unieke Horizon Motor Reizen gadget

 

Speciale lezersprijs:

Per persoon Tweepersoonskamer (Op basis van indeling) : € 329,-       

Toeslag éénpersoonskamer (Beperkt beschikbaar) : 59,-

meer info:neem contact op met Horizon Motor Reizen via info@horizonmotorreizen.nl of via +31 (0) 493 32 02 35

 

*Corona clausule: Mocht de reis onverhoopt niet doorgaan vanwege corona-maatregelen, dan dienen uitsluitend de administratiekosten van € 50,- betaald te worden.