Yamaha en Rossi bevestigen contractverlenging van twee jaar

Yamaha Motor Co., Ltd. en Valentino Rossi kondigen trots aan dat de sterke relatie tussen de negenvoudig wereldkampioen en Yamaha verdergezet zal worden met een contractverlenging van twee jaar.

 

Yamaha Motor Co., Ltd. en Valentino Rossi zijn verheugd een overeenkomst te hebben bereikt tussen beide partijen die ervoor zorgt dat de Italiaanse rijder onderdeel zal blijven uitmaken van Yamaha’s factory team gedurende de 2019 en 2020 MotoGP seizoenen. Aan Rossi’s zijde: de Yamaha YZR-M1.

Deze contractextensie werd bereikt net voordat de 39-jarige MotoGP vedette aan zijn 13e seizoen met Yamaha begon. Rossi is Yamaha’s meest succesvolle GP racer ooit, met 56 winsten, 43 tweede plekken en 35 derde plekken in 206 races. Sterker nog, 11% van de alle GP-winsten van de motorproducent zijn te danken aan Rossi.

“Wanneer ik mijn vorige contract met Yamaha ondertekende, in maart 2016, vroeg ik mezelf af of dat mijn laatste contract als MotoGP racer zou zijn. Ik besloot op dat moment om in de daaropvolgende twee jaar die beslissing te maken. Nu, twee jaar later, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik verder wil rijden op MotoGP niveau. Racen, zeker met mijn M1, is wat mij gelukkig maakt in de wereld”, vertelde Rossi.

Met 6 podiumplekken vorig jaar, inclusief een briljante GP overwinning in Nederland, heeft het Yamaha MotoGP team volop vertrouwen in hun partnerschap met Rossi en kijken ze er samen naar uit om een serieuze titelkandidaat te zijn in de komende seizoenen.