Yamaha Tracer 9 en Tracer GT

Ook de Yamaha Tracer 9 is herzien. Net als de MT-09 kreeg deze toermachine naast een nieuw uiterlijk ook een geheel nieuw driecilinderblok, waarvan de cilinderinhoud naar 889cc is gebracht en het injectiesysteem is gewijzigd.
Daardoor is het vermogen met 4 pk gestegen tot 118 pk, terwijl het maximum koppel van 93 Nm nu bij 7.000 tpm vrijkomt, 1.500 tpm eerder dan voorheen.
Het rijwielgedeelte werd verbeterd dankzij een nieuw deltabox-frame, een nieuwe swingarm en “spin forged” velgen, terwijl een volledig verstelbare 41mm USD-voorvork de wegligging nog verder verbetert. Een 6-assige IMU zorgt dat de instelbare assistentiesystemen bochtafhankelijk werken. Ook kreeg de Tracer 9 een radiale hoofdremcilinder. De Tracers zijn voorzien van volledige LED-verlichting en een dubbel 3,5” kleuren TFT-instrumentenpaneel. De ergonomie is verstelbaar. De Tracer GT wordt standaard geleverd met harde zijkoffers en elektronisch geregelde KYB-vering, een in twee richtingen werkende quickshifter, handvatverwarming en bochtverlichting.