Ducati

Monster Plus

De legende ontstond in 1992 toen Ducati het idee had om een Monster op de weg te zetten met een Superbike chassis ontdaan van de kuipen en alle elementen die niet strikt noodzakelijk zijn. Met de lancering van het M900 model, de eerste Monster ooit, was Ducati in staat om een sportieve naked te creëren die al meerdere generaties lang een echte maatstaf is.

 

De Monster is het meest verkochte Ducati model aller tijden. 

In de loop van bijna dertig jaar is de Monster veranderd, verbeterd en geëvolueerd vanuit een technisch en esthetisch oogpunt, maar zonder ooit het hoofddoel uit het oog te verliezen: een fun-to-ride motorfiets te zijn voor motorrijders van over de hele wereld. Van de legendarische Monster 600, die de Ducati wereld openstelde voor vele jonge motorrijders, tot de tweede generatie met de 696 en 1100 modellen, die de 4-kleppen versies doorliepen, tot de meest recente 797, 821 en 1200, is de Monster een buitengewoon succes voor het merk en voor de Ducati onderneming.

New Monster Plus

Recent presenteerde de fabrikant uit Borgo Panigale de nieuwe generatie van de Monster, die in april 2021 bij de dealers zal aankomen. Een lichte en essentiële motorfiets, geïnspireerd op het originele concept uit 1992, met een frame dat is afgeleid van de Superbike en een krachtig motorblok dat perfect geschikt is voor gebruik op de weg. Mede dankzij het nieuwe design, dat zich in een moderne, sportieve, elegante en technologische richting heeft ontwikkeld, is de nieuwe Monster (ook verkrijgbaar in een 35 kW versie voor rijders met een A2-rijbewijs) de ideale keuze voor zowel degenen die voor het eerst de wereld van de twee wielen benaderen als voor de ervaren rijder en staat hij klaar om nieuwe generaties motorrijders te inspireren met geweldige maar altijd gemakkelijk te beheren prestaties, een extreem laag gewicht, een wendbaar en intuïtief chassis en een prestigieus aanbod aan elektronische apparatuur.