Yamaha MT-125

Trendsetter in de A1 klasse

In de 125cc-klasse zet de Yamaha MT-125 de norm op het gebied van prestaties en design. Nu legt Yamaha de lat wederom een stuk hoger met een compleet nieuwe A1-machine in de ‘The Dark Side of Japan’-familie.

Yamaha’s ‘The Dark Side of Japan’ familie biedt een complete range motoren waarvan de unieke, agressieve vormgeving symbool staat voor spanning, sensatie en opwindende prestaties, die stuk voor stuk toonaangevend zijn in hun klasse. Dat geldt zeker voor de MT-125, waarmee rijders met het A1-rijbewijs de Hyper Naked-scene op een spannende manier kunnen ontdekken.

Voor 2020 heeft Yamaha deze MT-125 radicaal herzien, met een compleet nieuw motorblok, een nog wendbaarder rijwielgedeelte en een nog feller en radicaler ‘Mass forward’-design, dat zich kenmerkt door een brede voorzijde, een kort achtersubframe en een koplampmasker met een lekker agressief ogende ‘Twin-Eye’-contourverlichting, waaronder een felle, ultracompacte LED-projectiekoplamp is geplaatst. Achter het masker vind je een multifunctioneel LCD-instrumentenpaneel, dat de rijder op een breed scala aan informatie trakteert.

 

Yamaha MT-125 variabele kleptiming


Pronkstuk van de nieuwe MT-125 is de geheel nieuw ontwikkelde eencilindermotor. Deze zeer geavanceerde, vloeistofgekoelde vierklepskrachtbron kreeg zelfs variabele kleptiming, een unicum in deze klasse. Hiervoor is de nokkenas uitgerust met dubbele inlaatnokken, waarvan er een is gericht op optimale trekkracht en souplesse in het lage- en middeltoerengebied, de ander op een aansprekende vermogensafgifte bij toerentalen boven de 7400 tpm, waarbij het topvermogen van 11.0 kW nu bij 10.000 tpm vrijkomt– 1.000 toeren hoger dan voorheen.

Dit vermogen wordt aan de maar liefst 140 mm brede achterband doorgegeven via een assisted-slipper-koppeling, die een lichte bediening aan een optimale controle paart. Een aangepaste eindoverbrenging zorgt vervolgens dat de MT-125 een ongeëvenaarde acceleratie biedt, terwijl het brandstofverbruik met 2,13 l/100 km eveneens toonaangevend mag worden genoemd.

 

Precisie Yamaha MT-125


De nieuwe MT-125 biedt meer wendbaarheid en meer comfort. De compactere brandstoftank en het nieuwe, strak aansluitende zadel geven de rijder meer controle en bewegingsvrijheid. De voetsteunen zijn meer naar voren geplaatst en de stuurpositie is verhoogd voor een meer ontspannen zitpositie op de MT-125, waarvan het rijwielgedeelte profiteert van een verbeterde geometrie en een nieuwe, 
41 mm upside-downvoorvork met een snellere respons en meer stuurprecisie. Dit geeft de rijklaar slechts 140 kg wegende MT-125 een indrukwekkende wendbaarheid en een zeer sportief karakter, dat wordt ondersteund door een krachtige, goed doseerbare, radiale voorremklauw.

 

Nu leverbaar bij MotoPort


De nieuwe MT-125 staat nu al bij MotoPort. Ga hem bekijken en maak kennis met de spannende wereld van Yamaha’s ‘The Dark Side of Japan’!