Kawasaki Z650

Nu met gratis tankpas

Kawasaki Z650. Met deze Kawasaki Z650 word je boss van de city.


F*ck files & tanken.

Je baant je zorgeloos door files en parkeert je motor waar je maar wilt.
De tijd speelt in je voordeel want afstanden worden zeer snel overbrugt met de Z650. Voor optimale prestaties beschikt deze motor over een 650cc watergekoelde parallel twin krachtbron, met een heerlijk koppelrijk karakter en is voorzien van een Assist & Slipper koppeling.

Kawasaki Z650 specs

Deze prachtige twee cilinder is standaard uitgerust met een stalen vakwerkframe welke een stabiele basis verzorgt voor alle kracht die onder je geproduceerd wordt. Om deze kracht optimal over te brengen op de weg staat de Z650 op twee Dunlop Sportmax banden die de nodige sportiviteit van de motor combineren met optimale veiligheid, ook op een nat wegdek! In de tank gaat 15 liter.

Gepaard met een door de fabriek opgegeven 1 op 23,7 kun je aardig genieten van de ritjes die je maakt. De Kawasaki Z650 is in 2017 op de markt gekomen en voldoet 100% aan het Euro4 regelement wat betekent minder uitstoot. De drijfkracht achter dit paardje is een sterke 4-takt die uiterst soepel loopt en overschakeld.

Bovendien komt de Z650 met een aantal kleine details als spiegels die over de gehele toerenrange niet trillen en verstelbare achtervering. Ook heeft de motor aardig wat ruimte onder het zadel voor zijn afmetingen. Al met al weegt het naked exemplaar maar 187 kilo. In combinatie met de op stadsverkeer gerichte afmetingen van L 2055 x B 779 is de Z650 erg wendbaar en speels in het verkeer.

Kawasaki Z650 performance

Met deze krachtpatser van een 650cc tik je binnen 5,5 seconden met gemak de 100 km/u aan vanuit stilstand. De Kawasaki Z650 beschikt over 6 versnellingen en gaat door haar grote cilinderinhoud heel soepel om met lage toeren, maar trekt vanaf 4.000 tpm zonder aarzelen door naar de toerenbegrenzer rond 10.000 tpm.

Om dit beest te stoppen zijn aan de voorzijde twee 300 mm grote semi-zwevende wave-remschijven toegevoegd met remklauwen met een dubbele zuiger. Aan de achterkant beschikte deze Z650 over een enkele 220 mm grote wave-remschijf met in de remklauw een enkele zuiger. Schakelen gaat als vanzelf door de assist- en slipper koppeling.

Dankzij de assist schakelt de Kawasaki Z650 enorm licht, waar de slipper koppeling er juist voor zorgt dat het achterwiel niet blokkeert bij terugschakelen in een hoog toerental. De Z650 laat met deze optie ruimte over voor een foutje waardoor dit prachtapparaat voor een beginnende rijder net zo leuk is als voor een ervaren rijder.

Kawasaki Z650 topsnelheid

Door het lichte gewicht van de Z650 in combinatie met haar krachtig vloeistofgekoelde motorblok ligt de topsnelheid op ongeveer 200 km/u welke zonder enige moeite bereikt lijkt te worden. Met een maximum Koppel van 65,7 nm kan met gemak worden ingehaald, zelfs zonder terug te schakelen. De Kawasaki Z650 doet het op de snelweg ook heel netjes. Met een toerental rond de 6.500 tpm op 130 km/u is het een motor die wil blijven gaan en met twee vingers in de neus de rest van het verkeer voorbij vliegt.

Kawasaki Z650 accessoires

De Kawasaki Z650 is uit te rusten met de Performance Kit, bestaande uit een Akrapovic uitlaat volledig van titanium die maarliefst een extra 2 pk genereert (en natuurlijk een net wat mooiere sound creeërt). Bovendien komt deze performance Kit met een smoke windscherm, een buddyseatcover in bijpassende kleur en een stijlvol Z-tankpad. Dit gehele packet is beschikbaar gesteld voor €1.199,-, een koopje!

Bovendien ligt er voor de wat langere bestuurder onder ons een andere handige optie voor het oprapen om de wat lagere zithoogte te compenseren. Kawasaki levert een verhoogd Ergo-Fit zadel, waarbij het zadel 30mm hoger is waardoor je toch net even wat lekkerder zit op de Z650. Verder bied Kawasaki nog talloze opties en accessoires aan om deze prachtige naked helemaal naar wens te maken, van quickshifters tot topkoffers, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kawasaki Z650 kopen?

Deze flitsende Kawasaki Z650 is leverbaar in vier moderne matte kleurstellingen en nu in de showroom van MotoPort te bewonderen. Deze prachtige 2 cilinder is al beschikbaar vanaf € 7.899,-. Nu tijdelijk bij aanschaf van een nieuwe Z650 een gratis brandstofpas t.w.v. € 500,- waarmee je ruim 7.500 km kosteloos kunt tanken. Kijk voor de actievoorwaarden op www.kawasaki.nl.