LAUNCH BRIDGESTONE S22

“DIEPE INDRUK, ECHT NEXTLEVEL”

OP HET ROEMRUCHTE SPAANSE JEREZ CIRCUIT INTRODUCEERDE BRIDGESTONE DE NIEUWE S22 HYPERSPORTBAND AAN DE EUROPESE VAKPERS. WIJ WAREN ER UITERAARD BIJ EN NOTEERDEN DE EERSTE IMPRESSIES VAN DE KRITISCHE TESTRIJDERS.


Imponerende prestaties kenmerken de nieuwe S22. Het is veelzeggend
dat Kawasaki de nieuwe ZX-6 af-fabriek met S22 banden levert.

Omdat de introductie over een periode
van twee weken plaatsvond, kon de S22 onder uiteenlopende (weers-) omstandigheden getest worden. Natuurlijk waren ook wij razend nieuwsgierig naar de prestaties van deze nieuwe topband van Bridgestone. Daarvoor stond een indrukwekkend testpark klaar: van de nieuwe Panigale V4 tot de 2019 versie van de BMW S1000RR, de nieuwe 200+ pk hypersport generatie dus, bij uitstek geschikt om de S22 tot aan de uiterste grenzen meedogenloos te testen.

Specs

Maar wat is er eigenlijk nieuw aan de S22? Het is de opvolger van de succesvolle S21 hypersportband, maar dan weer verder verbeterd. ‘The next level’ noemt Bridgestone het zelf. De achterband is opgebouwd met drie verschillende compounds: hard in het midden voor stabiliteit en levensduur, zacht aan de zijkant voor meer grip tot zeer zacht aan de randen voor ultieme prestaties. Het resultaat: merkbaar verbeterde grip op droge en natte weg, 15% hogere bochtsnelheden op een droge baan en zelfs 5% snellere rondetijden op nat wegdek!

Eerste impressies

Vooruitlopend op de uitgebreide tests die in dit en andere magazines gepubliceerd gaan worden, kunnen we nu wel al de eerste indrukken brengen. Een Engelse testrijder (zelf racer); ‘’Wow. Ze hebben bij Bridgestone niet overdreven. This really is the next level!” Ze staan bekend om hun snoeiharde kritiek, maar de Duitse tester kon eigenlijk nauwelijks iets negatiefs vinden. “De S22  geeft je ook op deze ongelooflijk krachtige motoren altijd het vertrouwen, zelfs op een vochtige baan! Dat je hard nodig hebt met 230 pk!”. 
Opvallend was ook de Franse rijder, die zelf op hoog niveau aan endurance racen doet: “met deze band zou ik met een gerust hart durven racen, zo veel grip geeft hij”. Zoals gezegd, meer info volgt. Wel goed om nog even te melden, de S22 is nu leverbaar in alle gangbare maten!