ZERO DS | DSR

Elektrisch rijden

Overweeg je een overstap te maken naar elektrisch rijden dan is deze Zero DS of DSR de motor van je dromen. Zeker in het kader van geen olie, geen uitlaatgas en door de natuur kunnen crossen zonder dat dier of mens het hoeven te horen. Maar er zijn nog heel wat andere pluspunten voor de bezitter van een Zero-motorfiets. Achter het ontwerp van elk geavanceerd model gaat een filosofie schuil van elegante eenvoud die het gewicht van de motorfiets beperkt. En die tevens vrijwel alle periodiek onderhoud van de aandrijving overbodig maakt en de machine versneld doet accelereren. Het eindresultaat is een uiterst opwindende rijbeleving die de bezitter elke kilometer weer volop genoegen geeft.

 

Atletisch Zero DS

Neem nu de Zero DS, atletisch vormgegeven, krachtig, stoer en klaar voor elke uitdaging. Je kunt op elk terrein terecht, in de stad tot achterafweggetjes vol kuilen en stenen op het platteland. Dankzij de rijhouding van de Zero DS, de lange veerwegen en de terreinbanden kun je met deze machine gaan en staan waar je wilt en door het uitstekende zicht vanaf het hoge zadel flits je gemakkelijk door het drukke stadsverkeer en parkeren is ook geen probleem.

 

Onhoorbaar snel Zero DS

Deze Zero DS levert bijna onhoorbaar een ontstellend koppel tot maximaal 146 Nm. Dit is meer dan welke conventionele 1000 cc productie motorfiets. Draai de gashendel open om je te laten lanceren door deze stille kracht en traditionele motorfietsen hebben gewoon het nakijken.
Geen schakelen, trillingen en stank. Met de toonaangevende Z-Force® aandrijflijn verloopt een avontuurlijke rit moeiteloos en je motorfiets lijkt geruisloos op te gaan in de wereld om je heen.

 

Zero DS Altijd klaar voor elke weg

Verander met een druk op de knop het prestatieprofiel voor maximale beheersing op elke ondergrond. Van perfect asfalt naar een grindpad. De Zero DS is voorgeprogrammeerd met de modi Eco of Sport en kan worden aangepast met de Zero Motorcycles app. De app geeft je ook de rijstatistieken van je motorrit.

 

Met Zero tot 6x sneller opladen

Geniet van je lunch en drink koffie terwijl je Zero wordt opgeladen. Leef je leven en voeg tot 152 kilometer rijbereik toe per uur oplaadtijd. De Charge Tank-optie is geschikt voor laadmodus 2 (220 V) laadstations en biedt tot 6x sneller opladen dan met een standaard stopcontact. Afhankelijk van de accu wordt de oplaadduur verkort tot slechts een uur!

Opladen is kinderspel
Met de Zero aan een huishoudelijk stopcontact, want er is geen speciale laadapparatuur vereist. Je gewone stopcontact is je tankstation die energie levert voor je dagelijkse rit, tegen een fractie van de kosten t.o.v. benzine. Gewoon's avonds even aansluiten en de volgende ochtend wegrijden met een volle "tank".

 

Trek de stekker uit het onderhoud!

De Zero biedt ongekende off-road capaciteiten voor maximaal rijgenot in het terrein. Na afloop van je avontuur moet je de Zero DS alleen nog aansluiten op het stopcontact. En daarbij hoef je geen verstopte filters of vuile olie te vervangen. De Z-Force® aandrijflijn maakt korte metten met het geknoei met fossiele brandstoffen, olie verversen en de vervanging van bougies, koppelingen en filters want er is maar één bewegend onderdeel. De enorme acceleratie van de Zero DS wordt overgebracht door een koolstofvezelriem die het achterwiel direct met de motor verbindt. Kettingonderhoud is een ding van het verleden.

De Z-Force® aandrijflijn van Zero wordt voortdurend verder ontwikkeld met software-updates voor prestatieverbeteringen. Deze updates ontvang je via de Zero app en ze worden direct vanaf je mobiele apparaat naar de motorfiets gedownload.


Zero accutechnologie voor een enorm rijbereik

De Zero DS is voorzien van een accu met het hoogste vermogen en energiedichtheid in de EV-industrie. Met meer dan 12 jaar intensieve off-road ervaring biedt de Z-Force® accu volop betrouwbare kracht om je naar je bestemming te brengen.


Kies het accutype dat het best bij jou past. Rij tot 328 km in de stad en tot 156 km op de snelweg met de 18 kWh accu en het Power Tank-accessoire voor de ZF14.4. Of bespaar gewicht en beschik over extra opbergruimte met de ZF7.2.