Ducati Diavel 1260

Steelt de show.

Krachtig. Gespierd. Maar ook wendbaar en effectief tussen de bochten voor maximaal rijplezier. De Ducati Diavel 1260 heeft een Testastretta 1262 DVT motorblok met een vermogen van 159 pk en maar liefst 129 Nm aan koppel. De nieuwe Diavel 1260 combineert hiermee de prestaties van een maxi-naked met de ergonomie van een muscle cruiser.

 

Steel de show met de Ducati Diavel 1260 /1260S

Het ontwerp heeft de Diavel stijl helemaal in zich. Het volledige trellisframe is aangepast om ervoor te zorgen dat de Diavel nóg beter rijd. Om de veiligheid in bochten te kunnen garanderen is de nieuwe Diavel uitgerust met het Bosch Cornering ABS.

Ducati Diavel 1260, met eigentijds karakter

De gespierde lijnen en het imposant front brengen de sterke en rusteloze persoonlijkheid van de nieuwe Diavel naar voren, met een lange, slanke achterkant en een achterwiel van 240 mm. De brede luchtinlaten en het Trellis frame maken het elegante plaatje compleet, want ze ondersteunen de motor, het ware kloppende hart van deze motorfiets. De S-versie, heeft de volledig zwarte kleurstelling en Öhlins vering, en is de belichaming van de vastberaden en verfijnde stijl van de nieuwe Diavel.

De motor van de Diavel 1260 is de nieuwe koning

De nieuwe Diavel is gebouwd rond de Testastretta DVT 1262 motor, een baken van kracht, schoonheid en verfijning. Zijn 159 pk vertaalt zich in een ongelofelijke acceleratie, terwijl de vlakke en consistente koppelcurve vanaf het lage toerental een stabiele en gemakkelijk te hanteren levering mogelijk maakt. De Ride by Wire (RbW) besturing in combinatie met drie rijmodi en drie vermogensmodi maakt het mogelijk om de reactiesnelheid van de motor te personaliseren. Een ware schoonheid, wat betreft mechanica en ontwerp, en een echte game changer op de weg.

Rijplezier van de Diavel 1260 op zijn best!

Sportiviteit en comfort ontmoeten elkaar in de nieuwe Diavel. Het trellis frame zorgt voor lichtheid en torsiestijfheid, terwijl de verstelbare vork voor comfort en stabiliteit zorgt. De zorg voor ergonomie wordt aangevuld door de perfecte combinatie van een hoger stuur, een lager zadel en centrale voetsteunen, met een comfortabele en veelzijdige rijpositie. De S-versie is uitgerust met Öhlins vering, voor een gegarandeerd plezier en een spannende rijervaring.

De brute elegantie van de Ducati Diavel 1260.

Deze nieuwe Diavel is een ode aan elegantie en verfijnde details: koolstofvezel componenten en een fijn genaaid premium kwaliteitszadel completeren de uitstekende stijl van de Diavel. Het compromisloze agressieve karakter, zoals de gesmede Marchesini wielen en de Thrilling Black & Dark Stealth kleurstellingen getuigen van elegantie en durf. De Daytime Running Light (DRL) koplamp, verkrijgbaar op de S-versie, is een onmiskenbaar kenmerk van de nieuwe Diavel.