Suzuki Katana

Nu leverbaar.

De terugkeer van een motorlegende is een feit. Een motor met een spraakmakend design en hightech uitgeoverd. In het design van deze nieuwe naked zitten duidelijke verwijzingen naar de legendarische motorfiets van begin jaren 80. Suzuki maakte destijds met de oer-Katana een statement om de snelste productie motorfiets ooit ter wereld op de markt te brengen.

 

Japanse Samoerai-strijders en Katana…

De naam van deze Suzuki motorfiets is afkomstig van Japanse Samoerai-strijders, die een vlijmscherp zwaard gebruikte, namelijk Katana. Het vlijmscherpe wapen werd destijds met de hand gesmeed. De naam Katana past bij de scherpe vormen van deze onderscheidende naked bike. Met compacte cockpit, LED-verlichting, een opvallend hoge tankpartij en een ranke korte achterzijde oogt hij als een strijdlustige machine, waarmee elke bocht met de hoogst mogelijke precisie is aan te snijden. Het bijzonder stijve frame draagt daar zijn steentje aan bij.

 

Gedurfd en uniek design Suzuki Katana.

Net als bij zijn verre voorvader is dat weer scherp, gedurfd en uniek. Het ontwerp is modern, maar verwijst tegelijkertijd overduidelijk naar de oer-Katana. Zowel toen als nu is de vorm gestroomlijnd en sterk afgestemd op de rijder. De Suzuki GSX1100 S Katana, zoals die voluit heette, had als een van de eerste motorfietsen een vrij hoge tank. Je zat als rijder echt in de motor en daarmee meer uit de wind. En dat is ook het geval bij Suzuki’s nieuwste motorfiets.

 

Suzuki Katana is nu te bestellen!

Het goede nieuws is dat de Suzuki Katana dus is te bestellen in 2-kleuren vanaf € 14.999,-
Bij deze verkoopstart wordt de Katana geleverd in twee verschillende kleuren: zilvergrijs en zwart, waarbij de zilvergrijze variant een duidelijke terugverwijzing is naar de legendarische Suzuki Katana uit 1981.

Het zwarte motorblok en de zwarte uitlaat bij de zilveren Katana zorgt voor een mooi contrast, en versterkt ze bij de zwarte variant juist het stoere en scherpe uiterlijk. Kiezen voor chique zilvergrijs of stoer zwart heeft geen invloed op de prijs: beide varianten zijn leverbaar voor dezelfde prijs!

 

Technische gegevens Suzuki Katana.

Het hart van de nieuwe Suzuki Katana is een vloeistofgekoelde 999 cc viercilinder. Het legendarische motorblok levert 150 pk bij 10.000 tpm en 108 Nm bij 9.500 tpm.

Gecombineerd met het lage gewicht van 215 kg en het stijve frame maakt dit de Katana tot een zeer scherp sturende motorfiets. De Katana heeft een wielbasis van 1.460 millimeter en een zithoogte van 825 millimeter.

 

Dunlop Sportmax Roadsport 2

Om de prestaties extra kracht bij te zetten is gekozen voor een sportieve band van Dunlop, de Sportmax Roadsport 2, die speciaal ontworpen is voor de nieuwe Katana. Voor het achterwiel wordt die band in de maat 190/50 ZR-17 gemonteerd en om het voorwiel in de maat 120/70 ZR17.

De upside-down voorvork met een diameter van 43mm wordt geproduceerd door KYB en is volledig instelbaar. Standaard is de Katana sportief en toch comfortabel afgesteld. De 310 mm grote remschijven zijn afkomstig van Fujico en voor het voorwiel voorzien van Brembo remklauwen met vier zuigers, waarmee de remkracht perfect te doseren is. Uiteraard is de Suzuki Katana ook uitgerust met in drie standen in te stellen tractiecontrole en ABS.

 

Personaliseren van jouw Suzuki Katana?

Elke Suzuki Katana is naar eigen smaak aan te kleden met een groot aantal Katana accessoires. Zo kan iedereen onder meer kiezen uit een voorspatbord van lichtgewicht koolstofvezel, een krukascover van hetzelfde lichte materiaal of een cover voor de dynamo. Rode remklauwen van Brembo, een rood zadel en verschillende stripingsets maken het geheel vervolgens helemaal af.