Yamaha MT-09

Eyes of Darkness

Met zijn opvallende verschijning is deze MT-09, een motorfiets die de motorwereld totaal veranderde. De motor heeft een onderscheidende vormgeving, beschikt over een zeer krachtige, compact gebouwde driecilinder motor en ontzettend goede rijeigenschappen. Een motor die verder is geëvolueerd tot een nog scherpere en technologisch geavanceerdere Hyper Naked. Er is gewoonweg geen andere motorfiets in zijn klasse die de huidige generatie sensatiebeluste rijders zo weet te inspireren.

 

Yamaha MT-09

De eerste indruk moet gelijk goed zijn en is cruciaal als je de foto alleen al bekijkt. Met zijn intimiderende 'twin-eye' LED koplampen en zijn agressieve ontwerp trekt de MT-09 onmiddellijk alle aandacht naar zich toe. De 'winglets' aan de voorkant en de koelvinnen van de radiateur geven de machine een messcherpe uitstraling. Met deze dynamische styling, geavanceerde elektronica en Assist en Slipper Clutch (A&S) houdt de nieuwe MT-09 de eer van de MT-familie hoog. Verder heeft de motorfiets een kortere achterkant, om zijn uitstraling nog compromislozer te maken.

 

MT-09 Assist en Slipper Clutch

Een van de belangrijkste wijzigingen voor de Yamaha MT-09 is de nieuwe Assist en Slipper Clutch die de algehele sportieve rijervaring sterk verbetert en een aantal serieuze voordelen oplevert. De Assist en Slipper Clutch is voorzien van speciaal ontwikkelde 'assist and slipper' nokken en nieuwe, stijvere veren.

Hierdoor voelt de MT-09 steviger aan bij het wegrijden vanuit stilstand en bij tussenacceleraties. Het belangrijkste van deze koppeling is echter dat deze bijdraagt aan stabiele prestaties van het chassis en bij krachtig afremmen op de motor. Daarnaast biedt deze koppeling meer controle en een vriendelijker rijkarakter bij snel terugschakelen. De 20% lichtere bediening van de hendel is natuurlijk ook prettiger voor de berijder.

 

MT-09 Quick Shift

De Hyper Naked is voorzien van een Quick Shift Systeem (QSS), waarmee de rijder sneller en soepeler zonder koppeling kan opschakelen. Het ontwerp van dit nieuwe mechaniek is gelijk aan dat van de YZF-R1. Een sensor op de schakelstang onderbreekt tijdelijk het aandrijfkoppel wanneer er wordt opgeschakeld, wat een efficiëntere én meer opwindende acceleratie door de versnellingen oplevert. Dankzij het hoge, lineaire koppel, compacte afmetingen en wendbare chassis, is de MT-09 hiermee gemaakt voor ultieme rijsensaties.

Deze adembenemende Hyper Naked motorfiets is ontworpen om de grenzen nog verder te verleggen. Scherper, sneller, agressiever; deze machine is één van de meest iconische en opwindende motorfietsen van dit moment. Daarnaast zijn de remmen natuurlijk ook erg belangrijk.

 

De twee forse ø 298 mm schijven in het voorwiel worden aangesproken met dubbelzuiger remklauwen en kunnen de slechts 193 kg wegende MT-09 goed doseerbaar en efficiënt tot staan brengen. In het achterwiel neemt een 245 mm schijfrem de vertragende werkzaamheden voor zijn rekening. Niets ontsnapt aan Yamaha's aandacht voor detail. Zelfs de uitlaatdemper van het huidige model is gewijzigd. Deze is nu platter en heeft een nieuwe eindkap die bijdraagt aan de gespierde uitstraling en de mechanische schoonheid van de MT-09.

 

Prijs vanaf: € 10.699,00