Yamaha Ténéré 700

Avontuurlijk ralleymonster

De 2019 Yamaha Motor Ténéré 700 is een avontuurlijk ralleymonster, die wordt aangedreven door een tweecilindermotor van 689cc met een hoog koppel, en is voorzien van een speciale geoptimaliseerde transmissie die de ideale balans biedt tussen kracht en controle. De motor heeft een geheel nieuw chassis, met name ontworpen om off-road een ongekend rijgedrag en geweldige wendbaarheid te bieden.

 

Ténéré 700

Om aan deze vereisten te voldoen, hebben de ontwerpers van Yamaha een geheel nieuw lichtgewicht stalen dubbel wiegframe ontwikkeld, waarin een laag gewicht gecombineerd wordt met ongekende sterkte, om een motorfiets te maken die ideaal is voor diverse rijomstandigheden.

De nieuwe Ténéré is ook gemaakt voor lange afstanden en dus voor vele uiteenlopende rijomstandigheden, zowel op asfalt als off-road en modder. De motor is uitgerust met een zadel van 880 mm hoog en slank kuipwerk. Hierdoor is het lichaamsgewicht gemakkelijk te verplaatsen op de motor, waardoor deze zich op ieder terrein uitstekend en vol vertrouwen gedraagt.

De nieuwe Ténéré 700 is uitgerust met de hooggewaardeerde 689cc parallel-twin motor. De belangrijkste eigenschap van deze compacte 'CP2' motor is zijn sterke en lineaire koppelverloop met onmiddellijke gasrespons, in combinatie met een uitstekende acceleratie. Tevens is de eindoverbrenging geoptimaliseerd om aan de wensen van adventure-rijders te kunnen voldoen. Dit alles maakt de nieuwe Ténéré de ultieme, on- en offroad machine die, dankzij het revolutionaire Crossplane blok ruim 300 kilometer met een tank kan rijden!

De combinatie van zowel de instelbare voorvork als de instelbare achterschokbreker zorgen ervoor dat de motor op de weg rijdt als een fenomenale tourer maar ook perfect te gebruiken is buiten de gebaande paden.

Dakar

De Ténéré 700 zit met een voor rally's ontwikkelde cockpit voor u, kunt u het pure Dakar karakter van dit avontuurlijk ralleymonster inademen. Het compacte windscherm en de voorkuip bieden een uitstekende bescherming tegen de wind terwijl het slanke en lichtgewicht karakter van de motorfiets is behouden.

 

Belangrijkste kenmerken van de Ténéré 70


689 cc viertakt 'CP2' parallel-twin motor met hoog koppel


• Nieuw lichtgewicht stalen dubbel frame


• Slank, compact en ergonomisch design en zadel


• Agressief voor rally's ontwikkeld front met vier LED lampen en twee LED positielampen


• Instelbare Ø 43 mm upside-down voorvork met een veerweg van 210 mm


• Gemakkelijk instelbare achterwielophanging met een veerweg van 200 mm


• Compacte cockpit in rallystijl met conisch stuur

• Compact multifunctioneel instrumentenpaneel


• Schakelbaar ABS voor directe afstelling• 21-inch/18-inch lichtgewicht spaakwielen met adventure banden


• Slanke brandstoftank met 16 liter inhoud waarmee meer dan 350 kilometer kan worden afgelegd


• Windscherm en handbescherming bieden een goede bescherming van de rijder.

Prijs voor al dat moois € 11.199,00