Special Cargo

Jacob Schoenmaker is econoom en een bekend gezicht van de televisiezender RTL Z. Vijftien jaar geleden haalde hij zijn rijbewijs en sindsdien heeft hij met veel enthousiasme al acht verschillende motoren versleten. Zijn woonwerkverkeer legt hij bij voorkeur af op zijn elektrische Zero SR met 13 KWh. En op vakantie huurt hij graag een benzinemotor om de omgeving te verkennen.


Vanaf het heugelijke moment dat ik vader werd keek ik al uit naar de dag dat mijn dochter achterop de motor mee kon rijden. Dus nog voordat ze “papa” kon zeggen, vroeg ik dr Google om advies over de leeftijd waarop dat was toegestaan. Gezien de veiligheidsvoorschriften voor het vervoer van een kind in de auto bereidde ik me op het ergste voor. Zo mocht ik vroeger als kind graag op de hoedenplank liggen, wanneer het gezin er met de auto op uit ging. Maar inmiddels moest zelfs de airbag worden uitgezet wanneer ik mijn dochter in bij de bijrijdersstoel met 20 spanbandjes in de Maxi-Cosi vastgegespte. 

Dr. Google leerde mij echter dat er wat betreft de legale leeftijd voor de duopassagier niets geregeld blijkt te zijn. De enige eis die onze wetgever stelt is dat het kind een EU-goedgekeurde helm draagt en op een eigen zitplaats zit. Verder is het volledig aan de ouders om te bepalen vanaf welke leeftijd het verantwoord is het nageslacht per motor te vervoeren.

Tijdens een televisieprogramma als “Blik op de weg”, zag ik beelden van kinderen die bijna in slaap vielen achterop de motor. Dat zou mij niet overkomen. Dus beter een jaar te laat, dan een jaar te vroeg nam ik me voor. Eerst maar eens op die andere tweewieler oefenen. Nadat ze te groot was om voorop het fietsstuur in het kinderzitje te zitten, mocht ze achterop. Maar ook daar viel ze binnen “no time” in slaap en als ze wel wakker was, dan was ze erg bewegelijk. Daardoor leek het me lange tijd onverstandig om haar achterop mijn andere tweewieler met 150 paardenkracht te zetten.

Dat veranderde toen ze een jaar of acht was. Ze was groot genoeg om bij de steps van de duopassagier te komen en verstandig genoeg om in te zien dat je op die plek alert en rustig moest zijn. Bij MotoPort gingen we samen een veilige helm en motorjas voor haar uitzoeken. Verder gaf mijn topkoffer haar een veilig en comfortabel steuntje in de rug. Om het feestje nog groter te maken kozen we de ijssalon in het nabijgelegen dorp als bestemming van onze allereerste gezamenlijke motorrit. Moeders maakte de hiernaast geplaatste foto en zwaaide ons vol vertrouwen uit.
Maar ik moet bekennen dat ik nog nooit zo geconcentreerd heb gereden met ons meest dierbare bezit achterop mijn motorfiets. Met een sloom gangetje van dertig bleven we op de rustige B-weggetjes. Mijn dochter deelden mijn opperste concentratie en ik voelde haar handjes stevig in mijn buik prikken, terwijl ze me verkrampt vasthield.

Na een kwartiertje proefrijden ontspanden we allebei. Ik durfde iets meer met het gas te spelen. “De bochten zijn cool” riep ze opgetogen. Daarmee had ze de smaak aardig te pakken met een aantal prachtige gezamenlijke toerritten tot gevolg. Zo hebben we samen deze zomer zelfs Thailand vanaf de motor mogen ontdekken. Op de foto hiernaast is echter nog wel te zien, dat ze wat tips over het dragen van een helm kan gebruiken.
 

- Jacob Schoenmaker -