In de Wachtkamer

Inmiddels de 50 ruim gepasseerd zit MrGPS wat vaker in de wachtkamer van de dokter dan in zijn jonge jaren. Wat in al die jaren onveranderd is gebleven is dat huisartsen het concept ‘afspraak’ nog steeds niet helemaal begrijpen waardoor je je telkens minstens een half uur zit te vervelen.

Vroeger lagen er dan nog wel interessante tijdschriften met mooie dames, tegenwoordig moet je het met de Donald Duck en Margriet doen. Dus zitten we allemaal te swypen op de smartphone, chagrijnig de laatste mails of facebook berichten te bekijken.

Als Mr GPS doe ik dat natuurlijk niet. Ik doe in die wachtkamer wat ik de hele dag al doe: spelen met routes, maar dan op een kleiner scherm. En ik nodig je uit hetzelfde eens te proberen Het is best geinig om te doen en levert, als iemand stiekem met je meekijkt ook veel leukere dialogen op dan de gebruikelijke gesprekken over griep en aambeien.

Vooral interessant voor wie met de TomTom Rider rijdt, maar ook voor de Garmin bruikbaar. Want in de mydrive app kun je bijna net zo makkelijk routes ontwerpen als met de web-versie van dit (gratis) programma. Ook de ‘spannende route’, inclusief het instellen van niveau qua bochten en hoogteverschil. Kwestie van een paar keer drukken op het scherm, route opslaan, synchroniseren aanzetten en de route staat al in je toestel.

Maar, toegegeven: meestal zit je in zo’n wachtkamer omdat je je toch niet helemaal jofel voelt en dan heb je ook niet de energie om zelf al te veel te gaan nadenken. Ook daar is rekening mee gehouden, want tegenwoordig zitten ook de Roadtrips in de app en zijn dat inmiddels een heleboel routes, meestal voorzien van foto’s en een verhaaltje.

Kijk, dat bladert een stuk lekkerder dan in de Margriet. Zul je alleen zien: zodra je net begonnen bent zo’n route te finetunen, wordt er ineens geroepen dat je aan de beurt bent… Geen probleem: straks thuis in bed met de laptop of tablet op schoot gewoon inloggen in je mydrive account. Je pakt gewoon weer de draad op waar je gebleven was. En eenmaal klaar stuur je een linkje naar je maten, waarmee ook zij zónder computer of geheugenkaart die route vanuit de telefoon zó naar hun eigen Rider overzetten. De Garmin rijders kunnen er ook mee overweg, maar zullen even handmatig de track moeten downloaden.

Ondertussen hoor ik dat m’n naam een tweede keer omgeroepen wordt… Nee, hoeft al niet meer dokter… Ik was net virtueel in Italië en voel me ineens stukken beter. Tot de volgende keer!

 

Hans Vaessen

MrGPS                                                       www.mrgps.nl

www.youtube.com/mrgpsnl    www.facebook.com/mrgpsnl