Ducati Panigal V4 S

2020

De 2020-versie van de nieuwe Panigale V4 verhoogt de prestaties naar een nieuw level en brengt zowel amateurs als profs een nieuwe en baanbrekende ervaring op. Een reeks verfijningen zorgen voor een eenvoudigere, gebruiksvriendelijkere, minder vermoeiende rit en maken de motorfiets tegelijkertijd sneller, niet alleen tijdens individuele ronden, maar ook tijdens hele sessies.

The Science of speed Ducati V4

Het Aero-pakket biedt een verbeterde bescherming tegen de luchtstroom en verbetert de algehele voertuigstabiliteit, waardoor het zelfvertrouwen wordt vergroot. De ingenieurs van Ducati en Ducati Corse hebben de feedback van motorrijders over de hele wereld en evenementen van Superbike World Championship verwerkt in verwerkt in het nieuwe ontwerp. Hun analyse heeft geleid tot een reeks aërodynamische, chassis-, elektronische besturing- en Ride by Wire-wijzigingen: ontworpen om de stabiliteit en schakelsnelheid te verhogen, deze veranderingen maken het gemakkelijker om bochten te nemen en zorgen ervoor dat rijders een beter en doseerbare gasregeling krijgen.

Dankzij de productverbeteringen in 2020 is de nieuwe Panigale V4 vooral sneller op schema dan de 2019 Panigale V4, vooral voor de niet-professionele rijders. In de ontwikkelingstests op het Vallelunga-circuit was een amateurrijder 1,3 seconden sneller, terwijl een snelle amateur een beste tijd van 0,8 seconden lager scoorde, zelfs een professionele rijder zoals Michele Pirro profiteerde van de verbeteringen die zijn tijd met 0,4 seconden waren verbeterd.

De S-versie wordt geleverd met Öhlins event-gebaseerde elektronische besturing; deze maakt gebruik van het Öhlins Smart EC (Electronic Control) -systeem van de tweede generatie dat het volledige potentieel van de IMU 6D benut.Motodrive.nl gaat stoppen

Met veel plezier hebben wij ons jaren ingezet voor motorrijdend Nederland. Met als hoogtepunten het MotoDrive Magazine, de gezellige motorbeurzen, jullie betrokkenheid op social media en natuurlijk dit online platform. Onze analoge kanalen zijn al een tijdje gestopt en nu komt ook aan motodrive.nl een einde.

De website zal nog te bezoeken en gebruiken zijn tot 1 december 2022, waarna wij afscheid nemen van een tijdperk MotoDrive. Wij bedanken alle fans, bezoekers, medewerkers en sponsoren voor het enthousiasme en inzet en wie weet tot een volgend avontuur.

Naar de website